Nature Assalamualaikum ...Salam Kaizen!!! Selamat Datang ke Blog Perkongsian Maklumat ke arah Pendidikan Digital - Yu.CM Kaizen

WARISAN - NYANYIAN ALLAHYARHAM SUDIRMAN MEMANG BERHANTU....

 Assalamualaikum dan Salam kaizen semua.... sementara ada kelapangan menulis beberapa entry... CM masih rasa belum berapa boleh move on... 


Masih terasa sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2023 yang diadakan di MITC, Ayer Keroh Melaka. Setiap sambutan hari guru di negeri akan berulang 15 tahun sekali.... jadi ini peluang yang CM tunggu-tunggu untuk bersua dengan rakan-rakan guru yang bakal berkunjung ke Melaka sebagai penerima anugerah dalam sambutan hari guru tersebut dan mungkin rakan-rakan terdiri dalam delegasi-delegasi PPD dan JPN setiap negeri dan sahabat-sahabat (adik-beradik Akademi Youtuber Malaysia khasnya). 

Jadi CM dan rakan telah mengisi borang untuk menjadi pempamer di reruai (booth) Google For Education yang berada di antara Booth Unit Pelaksanaan dan Prestasi Pendidikan (PADU) dan BSTP Putrajaya (Unit Dasar Pendidikan Digital).

Makanya kami bertugas dengan penuh semangat memberi penerangan kepada pengunjung yang lalu di ruang pameran tersebut dan semestinya dapat melihat secara lansung ke pentas utama dewan A (yang ada reruai McD tu) kerana booth tersebut terletak di sebelah kiri pentas dan sangat berdekatan dengan booth kami.

Bergambar bersama Tuan Mohd Yusri Bin Seman(posisi tengah), Tuan Pegawai PPD Melaka Tengah dan mantan pengetua SMKTHAM En Ramli Bin Abdullah (dua dari kiri-Pengetua SMK Munshi Abdullah juga YdP Majlis Pengetua Sekolah Malaysia Melaka, En Zulkifli bin Md Daud, Pengetua SMK Tun Hj Abdul Malek (juga selaku NYdP Majlis Pengetua Sekolah Malaysia Melaka)
Bergambar bersama Tuan Mohd Yusri Bin Seman(posisi tengah), Tuan Pegawai PPD Melaka Tengah

Bergambar bersama Pn Hjh Sabariah Ibrahim (GPK SMK Tun Tuah) dan mantan Pengetua SMK Tun Tuah (Tn Hj Adnan Bin Nordin) serta En Ramli Bin Abdullah (dua dari kiri-Pengetua SMK Munshi Abdullah (mantan pengetua kami di SMKTHAM)Bergambar bersama Dr Elly, JPN Melaka dan rakan Edufuencer/ Google Certified Educator, Google certified Innovator (GCI) cikgu Khalijah Binti Dosah dan rakan Eduflencer dari Melaka. 

Semasa bergambar terdengar lagu Warisan dimainkan setelah berakhirnya ucapan Dato Hj Phakaruddin Bin Hj Ghazali. Dari reruai Google Educator terus CM capai telefon dan mula merakam..sambil turut sama menyanyikan lagu warisan... Hadirin yang ada di depan pentas Dewan A sama-sama bersemangat menyanyikan lagu tersebut yang mana sangat sinonim kepada semua guru....

Terima kasih kerana sudi membaca...

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Previous Post Next Post